Wednesday, April 18, 2012

Comensa l'espectacle! Apareix l'HIMALAYA! Dia 3: Chame (2710m) - Upper Pisang (3310m)


L'Aleix passa mala nit. Cap a la 1am es lleva i esta a 38 de febre... Paracetamol i a mirar de dormir.



Les muntanyes poden molt mes que la malaltia i just sortir el sol l'Aleix es lleva per comprovar si finalment avui hi ha visibilitat. Els dies anteriors ens ha acompanyat un temps molt tapat que ens impedia veure els gegants nevats que tenim a tan sols uns quilometres.


IMPRESSIONANT ! Finalment podem veure sortir el sol sobre el Manaslu (8150m). A l'altra banda de la vall, envermellides per les primeres llums del dia es veuen les estribacions del massis de l'Annapurna. Aquestes estampes ens acompanyaran els propers dies del trek. Un espectacle com n'hi pocs a la terra.

Manaslu (8150m)






Despres del passeig matinal l'Aleix es torna a posar al llit. No es troba gaire be. La Georgina surt a fer una volta pel poble i fa algunes fotografies forsa pintoresques. Les olors del mati son molt fortes! Cremen branques verdes d'un arbust que sembla de la familia de les savines i el ginebro. L'olor de bestiar i fems pel carrer es convinen amb la cremada produint una mescla aromatica forsa desagradable.


Lleva a l'Aleix i li pregunta que vol fer. Despres de parlar-ho una estona decidim tirar amunt. La Georgina fara avui de "porter". Li treu pes fins arribar als 15kg. La motxilla de l'Aleix uns 9kg. Es el preu de caure malalt i voler seguir caminant...

Comencem a pujar progressivament fins arribar al poble de Bhratang (2850m). Alli passem per un mur d'oracio on demanem els deus que ens donin salut i bona aclimatacio. Mengem un entrepa de fruits secs: pura energia!


Seguim amunt passant per la cota 3000m fins a entrar en una espectacular vall glacial! Els paisatges es transformen de manera impressionant.


Mica en mica l'Aleix es va trobant millor. Els darrers metres abans d'arribar a Upper Pisang (3300m) ens tornem a repartir els pesos de les motxilles. Enfermetat passada! La Georgina s'ha marcat una dura jornada i esta forsa cansada. Sort d'ella... que sino avui dormiem altre cop a Chame.


Dormim a Upper Pisang, poblacio austera per excel.lencia, pero amb unes vistes de l'Himalaya que ens marquen moltissim. El lodge es el mes enlairat del poble, just a vint metres del monastir budista. Una dona de caracters sherpes molt marcats ens acull calorosament. Una de les millors nits del trek!


Desnivell - 600m
Distancia - 14.5km
Horari - 4h45'


No comments: