Thursday, April 19, 2012

Arribem a les alsades: Dia 4 Upper Pisang (3310m) - Manang (3540m)

Ens llevem a les 5.30am amb unes vistes del massis de l'Annapurna realmentment impressionants. Aqui funcionem amb l'horari solar: toca diana cap a les 5-6am i a dormir entre les 20-21h. Un cop t'hi acostumes es molt relaxat.
El lodge on hem passat la nit al trencar del dia sobre l'Annapurna


Despres de gaudir d'un esmorzar tipicament nepali: tibetan bread, jam and cup of tea, ens disposem a continuar la nostra caminada cap a les alsades. El tema del te ha estat un dels punts que hem tingut en compte darrerament. Si be es molt bo, resulta molt i molt car. De fet, un termo de te calent val uns 7euros!!! Hem fet quatre numeros i decidim prendre'ns una tassa de te (0.60 euros) i despres tirar d'aigua (entre 1 i 2 euros el litre). Com podeu comprovar, no es gaire barat que diguem... Les alsades es fan pagar. Esperem poder fer tot el trek per uns 600 euros els dos aproximadament.



Be,  continuem la nostra caminada per un tranquil sender fins un mur d'oracio. Alli el cami s'enfila vertiginosament fins el poble de Ghyaru, a 3670m. Fem un mos amb vistes privilegiades de l'Himalaya i seguim caminant amb lleuger ascens fins als 3800m.



Arribem a la poblacio de Ngawal (3660m) on decidim no parar i ja dinarem mes endavant. Una forta baixada ens retorna a la vall que ve del poble de Lower Pisang (3200m). Alguns trekkers decideixen dormir alli, molt mes confortable i amb una jornada amb menys desnivells. Nosaltres pero vam pujar a Upper Pisang (3300m) - Ghyaru (3670m) - Coll (3800m) - Ngawal (3660m) com a millor opcio per les vistes i previa aclimatacio pel Coll de Turung La (5416m) que passarem en menys d'una setmana.

Coll a 3800m

Ngawal (3660m)


La baixada des de Ngawal es molt forta i la fem en bona part corrents. Els locals ens miren amb cara de sorpresa. Deuen pensar que quina pressa tenim per baixar tan rapid... Al cap d'una hora i poc d'haver deixar Ngawal trobem un lloc enmig del no res on parem a menjar uns fideus. Estem ja prop de Manang, pero tenim les bateries al minim. Portem 4h nonestop i estem rebentats pel cansament i forsa deshidratats. Paguem l'aigua a preu maxim, uns 2euros el litre. La sopa de fideus ens recupera molt! Ara ja sols cal caminar en lleuger ascens fins a Manang.

Sopa de fideus regeneradora

Passem per Bhraga (3360m) on comprem unes pastes de xocolata i canyella! Tambe ens reben unes cries de cabra molt simpatiques. Hem arribat a la civilitzacio de nou!


Finalment, i despres d'una llarga jornada, arribem a Manang (3540m), poblacio on passarem les properes 3 nits per tal d'assegurar-nos una bona aclimatacio. Busquem lloc on dormir amunt i avall del poble, i finalment deicidim que ens estarem a l'hotel del forn de pa, l'Hotel Nilgiri. Per 1eur dormim els dos. El menjar, com veurem mes endavant, es molt bo, i les pastes recent fetes de bon mati encara millors: napolitanes de xoco, pa de cereals, crosants de xoco i normals, etc. Un luxe de les alsades!

Per acabar d'arrodonir el dia decidim gaudir d'una experiencia mistica: anar al cine! Si, si, un cine totalment rustic a gairebe 4000m d'alsada! Uns bancs de fusta, llar de foc i catering inclos (te i crispetes) configuren el menu cinematografic del dia. Tot per el modic preu de 2eur per cap. La pelicula, "In to the thin air", la pelicula que explica l'ascencio comercial a l'Everest del 1996 que es va saldar amb diverses victimes. La peli ens deixa molt tocats. Sortim amb els ulls ploraners despres de veure el drama que presenta el film. Ens prometem que la propera ha de ser mes animada!



Anem a dormir contents per les bones sensacions sobre l'aclimatacio. De moment no notem gaire l'asada. Malgrat tot, farem varies nits aqui per acostumar-nos-hi. S'imposa la prudencia!

Desnivell - 240m
Distancia - 19.5km
Horari - 6h30' 

No comments: