Monday, August 08, 2011

Franken 6-8-2011. El nord: Holzgauer Wand

6 d’Agost

Fa un dia esplèndid i decidim anar a escalar al nord. Per seguir amb la planificació d’entrenaments l’Aleix va a córrer 45’.
A les 12 marxem tot seguint les indicacions del Pantxi: cap a Eglofstein, Forcheim, autopista fins a Bamberg i autopista direcció Bayreuth fins a Kleinziegenfeld. En total una hora de trajecte. Trobem els sectors a la primera. Primer localitzem el Klinge, però anem de cara a barraca cap a Holzgauer Wand.


Aparquem i trobem en Pol Palau i dos companys seus del País Basc que l’Aleix coneixia d’haver coincidit en alguna compe universitària. Ens ajuden a situar el sector i fem l’aproximació amb set de roca.
La primera via que munta l’Aleix per escalfar és Trane (7+; 6c). Una via duríssima pel seu grau. Per xapar la primera agafes dos monodits que has de remuntar, un amb cada mà. Increïble! La Georgina fa amb top Adiós a la Pasada (7+; 6c) parant a dalt. L’Aleix també la fa, ara sí, gaudint molt més d’aquesta nova via.
Tornem a la paret central on l’Aleix acaba d’escalfar amb VLGM (8; 7a) que fa a vista. La Georgina la prova amb top. El seu primer intent a un 7a!

Georgina al 7a

Ens posem en matèria i l’Aleix fa un primer intent de reconeixement a L’eau rage (9+/10-; 8a), un dels millors vuitens del nord. Es tracta d’una via que entra per un 7b+ curt, a bloc, i travessa a la dreta cap a una secció clau que enllaça bidits i regletes. Li surten tots els passos tot i ser una via amb bidits ja més exigents. Fins ara havíem descartat aquest tipus de rutes per evitar una lesió als dits de la mà dreta, una mica tocats ja abans de venir al Franken.


La Georgina, es posa amb Ostriss (6-; V+), un cinquè superior de diedre i amb pati. Prefereix desmuntar-la. Hi ha dies per tot, i avui fa una mica de coco.


L’Aleix fa fins a quatre intents al 8a, ja cap a les nou del vespre l’últim. El tacte en un forat del mig no és massa bo, però tot i així caldrà treballar més la resistència abans de tornar-hi amb garanties. Recollim trastos i tornem a caseta, a Untertrubach. Arribem passades les deu de la nit.

Avui en Nacho ha anat amb la Sandra al Planetarium i ha encadenat la Liebsmüh (9-; 7b+), una de les millors vies de desplom de grau 9- del Franken. Ell acaba el dia a Wolfsberg Grotte assajant la Grüne Banane (9+; 7c+/8a), l’entrada directa a l’Orang Utan (9-; 7b+), via que va encadenar fa un parell de dies. Li veu molt de color!

No comments: