Friday, August 01, 2014

Zamonien - Fuchsbau: encadenant projectes!

31 de Juliol:

Avui em llevo a les 7:30 sense saber com més posar-me al llit. L’Aleix no triga gaire més en llevar-se. Tot i haver sortit del llit força d’hora, no anem a escalar fins que no hem fet una llarga sessió de bellesa i lectura sota la tímida llum del sol.

L’estona que hem estat pel càmping ens ha servit per acabar d’assecar la roba que encara teníem molla des que vam posar la darrera rentadora i també per deixar que les parets de Zamonien s’acabin d’eixugar; sector on escalem avui.

Arribem a Zamonien - Fuchsbau (sectors veïns, separats per 10 metres), el camí està molt moll, així que suposem que algunes vies estaran impracticables... I així és. Però tot el que volíem provar estar sec: l’Aleix el seu projecte i jo Professor Nachtigaller (6b+/6c). La via que vull fer es resisteix a vista, és força estranya i no està gens marcada de magnesi. Me la miro bé i al segon intent no es resisteix!

La Georgina encadenant a Zamonien!


L’Aleix escalfa amb Krummes Ding (6b+) i després prova un parell de vegades el projecte que va iniciar el darrer dia, Hühnertod (8a), però el bloc d’entrada se li resisteix. Per escalar una mica a gust i desconnectar del seu problema, resol correctament, al flash, Professor Nachtigaller (6b+/6c).


Les ressenyes de Frankenjura.com apunten que Hühnertod, projecte de Karsten Oelzen, va ser encadenada per primer cop aquest mateix 2014 per Joshua Schlulz. Consisteix en una dura entrada de bloc que continua per una placa difícil de llegir amb arribada a la reunió curiosa. Una via rabiosa 100% Franken!

Per acabar de fer el dia, provo a vista Käpt'n Blaubär (6a+), però un cop més, se’m resisteix l’últim pas. Acabo resolent la via, després de fer una bona sessió de fotos,  al segon intent.

Georgina a Zwergpiraten, 6b

L’Aleix ja té la intenció de desmuntar la via, és tard i ja fa molta estona que estem al sector. Li fa un pegue més, i de nou torna a caure al pas de bloc de l’entrada. Ens ho mirem amb calma i li comento si “aquell forat amb molsa groga no aniria bé per ajudar-te per la mà dreta”, ho mira i em diu: “oh! No està malament... no sé per què ho vaig descartar l’altre dia quan la provava”. Neteja bé el canto, i em diu: “ho provo i desmunto”...

Jo insisteixo a que faci un nou intent des de terra amb el nou mètode. Primer pas de bloc, agafa el tres dits, romo, mou peus, rebot, bidit, apreta fort i a pel nou canto... l’aguanta! Agafa un nou bidit, ara creuat de mans respecte el mètode inicial, i amb la intriga de no saber com sortir-ne sense caure. Encara no sé exactament com, xapa la tercera i es planta al repòs superat el problema de la via. Respira. Descansa. Pas llarg, peus i placa cap amunt fins als invertits, bidit dolentot, respira i fins la reunió! Ningú ho esperava però ja està feta! L’Aleix ha encadenat el seu primer 8a del 2014, i el seu 4t en total; ha estat el més ràpid, amb tan sols 2 dies i 5 intents. Moltíssimes felicitats crac!




Encadenant la seqüència de boulder de Hühnertod, 8a


Tornem cap a Gosswentein i anem al LIDL a comprar les quatre coses que ens falten abans d’anar cap al càmping a sopar, omplir aigües, dutxes, blog, pel·li,…

Avui ha sigut un gran dia!


No comments: