Thursday, July 11, 2013

Benvinguts a La Paz

Després de 19 inacabables hores per carretera en diferents busos arribem a La Paz amb la caiguda del sol del dimarts dia 9. No ens trobem massa bé... fins i tot tenim febre... segur que l'estada a l'Hotel Fusión ens ajudarà a recuperar-nos.

El dimecres dia 10 el dediquem a voltar per La Paz a peu. Les 8 hores caminant per la ciutat ens serveixen per lligar la sortida al Chacaltaya del dia següent i la baixada en bicis de La Cumbre a Coroico per l'altre, rentar els 5kg de roba bruta, començar a preparar l'expedició a la remota Cordillera Apolobamba. Ens costa força trobar informació fiable de la zona, acabem fotocopiant un mapa antic i amb moltes zones no cartografiades que ens deixa un noi d'una agència.  Serà una bona aventura mirar de fer algun cim en aquella zona.


Avui dia 11 de juliol, ens recull el microbus a uns 2km de l'hotel i enfilem camí cap a les pistes d'esquí més altes del món. En menys de dues hores ens deixen a 5300m, des d'on iniciem una senzilla ascenció fins al nostre primer cim de 5000m plegats, el Chacaltaya (5400m aprox). Hi arribem en 20 minuts a peu, segons el guia horari paceño o per gent local. Ens notem molt bé amb l'alçada! Aquesta és una bona activitat per acabar d'aclimatar abans d'anar a muntanyes més serioses.



Acabem la jornada visitant El Valle de la Luna amb el mateix bus que ens ha acompanyat al Chacaltaya. Aquest curiós paratge està situat als peus de La Paz a una alçada d'uns 3300m.

Veureu que tenim molt en compte totes les alçades per les que anem transitant, dons una bona aclimatació en aquestes dues primeres setmanes serà clau per poder assolir algun cim de més envergadura.

Avui farem la tercera nit a La Paz, a l'Hotel Casa Fusión, que es troba a uns 3800m. Hi estem com a casa!!!



No comments: