Friday, August 05, 2011

Franken 1-8-2011. La Georgina encadena un 6b+

1 d’Agost

Avui fa més bon temps i la previsió pels propers dies es bona.

Decidim anar a un sector nou on podem trobar projectes per la Georgina. L’Aleix busca a la guia un sector proper on hi ha un 8a molt recomanat. Al Pantxi li agrada el pla i s’anima a passar el dia amb nosaltres.

Ambdós sectors estan molt a prop de Gossweinstein, a quinze minuts del càmping. El primer sector, Streugut, té algunes vies recomanades de grau 7 (6b+), més o menys la dificultat que busca la Georgina. Hi arribem després d’una pujada bosc a través. Es tracta d’un sector de placa lleugerament desplomada i uns 15 metres. Algunes vies tenen la roca força verda, tacada pels líquens que hi viuen, característica típica de molts sectors del Franken. Malgrat tot, les vies són força maques i la Georgina no triga a trobar el seu objectiu: Silversau (7; 6b+).


Silversau (7; 6b+)
Muntem Silversau, que tan en Pantxi com l’Aleix troben força dura. És una via de canto petit i resistència. La Georgina l’encadena al tercer intent. Moltes felicitats! Una lliçó d’eficàcia i bons moviments.

Canviem de sector i anem a Leutzdorfer Wand, just a sobre de la carretera a uns 500 metres de l’altre sector. Allí, l’Aleix comença a muntar Big Boss (9+/10-; 8a), una via recomanada a la guia. La via és una proa de roca que consisteix en quatre xapes en desplom amb roms, pinces i regleta, molt a bloc, seguit per una placa infernal que va pel fil d’un ganivet de roca. Fins al final del sostre pot ser 7c/+ i la sortida arrodoneix el grau a l’alça. L’Aleix resol bé l’entrada de búlder fins la quarta xapa, però no és capaç de solucionar la placa d’infern que hi ha a dalt. En Pantxi acaba de muntar la via i li passa just al contrari: es baralla amb el bloc desplomat d’entrada però resol magistralment la placa exposada i de regletes de la part superior. Es nota que és un artista de les plaques i regletes de Siurana! Entre els dos la podrien fer... però en vista dels límits individuals decideixen desmuntar-la després de dos intents per cap.

No comments: