Friday, July 15, 2011

Diari del FRANKEN: 9 Juliol 2011

9 de juliol:
Per començar el dia anem a un sector mític de Güllich i Kurt Albert: Obere Gössweinsteiner Wände. Sector on en Wolfgang, l’any 1986, va escalar en solo la via Sautanz (9-; 7b+), antigament un 9+; 7c+. Segurament, el fet d’haver-hi la Sautanz i d’altres vies històriques fa que sigui un sector molt sobat. Les xapes allunyen i el grau està molt apretat. És un sector de placa, microregletes i foradets, no gaire del nostre estil.
L’Aleix lluita per escalfar la Bunte Wand (7; 6b+) que li surt a vista. També fa a vista la Stabeler Ged-Weg (5+; V), un 5+ de tall clàssic i molt dur pel grau marcat (probablement un 6+; 6a+). La Georgina la fa amb top amb algun descans.

En vista de l’estil de vies, l’Aleix desisteix de provar la Sautanz, i fem un canvi de sector. En repetim un de molt bo que ell ja havia visitat l’estiu passat: Schlossbergwand (“Les bòbedes” pels catalans). Està a uns 15 minuts del cotxe i s’hi arriba per sobre. És un sector de desplom, amb forats i bona presa. L’Aleix tenia l’espineta clavada d’una via ja provada un any enrere: Liebe ohne Chance (9; 7c). Aquesta via té una entrada molt a bloc fins la tercera xapa. Després cal aguantar la resistència fins la reunió. A la guia surt molt recomanada, i no és per menys. Ell la prova algunes vegades, traient tots els passos però sense poder encadenar les dues seccions ben diferenciades (bolc i resistència).
La Georgina encadena a vista la Kleiner König Kallewirsch (5; IV), Action Perfect (6; 6a) i Ernesto Direkt (5+; V).

No comments: