Friday, July 15, 2011

Diari del FRANKEN: 11 Juliol 2011


11 de juliol:
L’Aleix, cansat de dormir, es lleva d’horeta a les 7 del matí. Ha plogut tota la nit, però tot i així, el dia comença amb un sol impressionant. Un d’aquells dies per deixar-se recomanar pels locals (Pantxi i companyia), perquè és probable que molts sectors estiguin molls de la tempesta de la nit.

Ens acabem ajuntant amb en Julio, un mexicà que viu a Untertrubach des de fa 6 anys i que està casat amb una alemanya. Ell porta una botiga d’escalada a Obertrubach (Outdoor Vagabonds). En Julio està fent de guia de la Marie, una japonesa molt fanàtica que ja acaba la seva estada al Frankenjura després de dues setmanes.

Els quatre anem a un sector que dies abans en Pantxi ens havia recomanat: Weissenstein, molt proper a la carretera, al costat de Neuhaus. Sector amb ombra de matí (fins les 11am) i de tarda (a partir de les 18h), molt ventilat, i perfecte per dies postpluja. És un sector boníssim!! Sembla una roca creada per ser escalada! També sector mític de Gullich, K.Albert, Bachart i companyia. Vies per a tothom, amb forats i desplom.
L’Aleix es deixa recomanar i prova la Stondrach (9-; 7b+): via d’en Bachar amb un pas de bloc molt dur pels que som baixets (si ets alt es converteix en un pas molt més fàcil que pot rebaixar la dificultat de la via). Després d’uns quants intents acaba traient el pas del bidit, però els braços ja estan desitjant descans. Per escalfar havia fet a vista la Direktausstieg (7-; 6b), una via amb molts alejes però molt bona.
La Georgina es penja amb el top muntat de la Direktausstieg (7-; 6b), munta de xapa en xapa la Mon Marie (6-; 5+) i fa a vista la Buchenleiter (6; 6a).
Ja tornarem un altre dia. El sector té vies boníssimes que volem provar.

Després de tot el dia sota el sol, anem amb en Julio i la Marie a fer una biere en un bar local de Neuhaus recomanat a la guia d’escalada. La cervesa és excel·lent! La fan ells, i té un toc semblant a la Voll Dam. I a més a més és baratíssim: per 6 cerveses de mig ens han cobrat 6 euros!!
Com que estem lluny del càmping i propers a d’altres sectors ens decidim d’anar a veure l’Action Direkt (primer 9a mundial). De camí ens perdem (la via està bosc amunt, una mica amagada) i anem a parar a un sector brutal de bloc.
Per acabar el dia visitem el sector on hi ha la Wall Street (primer 8c de la història), Maximilianswand, un sector de placa, regles i forats.

No comments: