Friday, April 30, 2010

Campionats ESP Universitaris DONOSTI

Aquesta setmana s'han celebrat a Donosti els Campionats Universitaris d'Espanya d'Escalada. Hi anavem una colla de catalans; la majora part dels quals de la Univ. de Lleida i la UB.


Han estat tres dies intensos de viatges amunt i avall, escalada al búlder-roco de San Sebastian (Donosti), visites gastronòmiques al barri vell i al barri Gros, la Concha, els prats super verds i amb mil colors de primavera,...

De la Universitat de Barcelona hi anàvem la Yolanda, la Núria, en Víctor i jo. Participant en categories: femenina, masculina i equips.

La compe es va celebrar el Dilluns. Matí amb vies classificatòries: 7b+ i 7a+/b eren les dues pels nois; 6c i 6c+ per les noies. Era escalada al flaix en un roco d'uns 15m d'algada i uns 15-20m de recorregut. En Víctor i la Núria van encadenar les 2 vies. La Yolanda una de les dues i a l'altra va caure a dalt. I jo vaig caure al bloc de dalt de la primera i dura via i a la segona vaig caure al sostre. Com sempre, els nervis no són bons consellers.


Entraven a finals tot l'equip UB menys jo. Un bon resultat, fins i tot per mi, que pujava 40 posicions als resultats finals respecte les compes del 2009 i 2008 (aquest any 36è). Molt bon resultat per la Núria que competia lesionada i també per la Yolanda, que fa mig any que escala i ja ha escalat setè grau en roca i ara ens sorprèn gratament entrant a la final del que és la seva primera competició d'escalada.



A la final de noies passaven les 8 millors, entre les quals Irati Anda, Marina (UPM), Ainoa (UV), i les representants de la UB :)

La final de nois estava apretada. 14 noies havien encadenat ambdues vies. Entre els quals en Dano Moreno, l'Ignasi Tarrazona i el Bruno Macias. Alt nivell en aquesta final. Escalen 8b+ de bloc, 9a en roca, o guanyen el Campionat de Bloc absolut ESP, aquest era el caché d'alguns noies de la final. I entre ells en Víctor, amb la seva força descomunal després d'entrenar fort al gimnàs després de gairebé un any sense escalar.

Els resultats finals van ser:
-Núria 5ena
-Yolanda 8ena
-Víctor 12è¿?
-Aleix 36è

El fet de passar 3 escaladors a la final ens va donar la medalla de bronze per equips, rere els valencians (plata) i els amfitrions bascos (or). Un bon resultat per la UB en un any de traspàs.

Ara farem punt i a part. Tota l'atenció a la roca!!

No comments: