Friday, August 19, 2005

Travessant els Andes

Vall que ens porta al poble d´Iruya
Ja fa dies que estem a la petita localitat de Tilcara, a 2400m i 100km al nord de la capital de provincia: San Salvador de Jujuy.

El Dijous d´Agost vem muntar un viatge en grup a la Vall de Huamauaca. Preciosa Puna andina per sobre dels 3000m, on el cel blau es trenca sobtadament a l´aridesa de les muntanyes riques en minerals. El recorregut ens portà a Iruya, una població perduda enmig d´una quebrada declarada patrimoni de la Unesco fa 3 anys. Els paisatges són bucòlics: 6 o 7 colors en una mateixa muntanya, descensos dels colls de 4000m fins a les Yungas, la selva,...

Les muntanyes amb tots els seus colors

La població autòctona té molts trets físics semblants a la veina Bolivia. També masteguen coca tot el dia... algu del grup també hi ha recorregut per sanar el mal de cap que aquests dies es nota.

Avui hem participat d´una expèriència màgica i molt divertida: hem visitat un salar a 3500m, l´hem recorregut en bicicleta i després hem realizat un bon descens en bici dels 4170m del coll fins als 2400m de la població de Pumamarca. És allí on es troba el Cerro de los 7 colores. Muntanya que ens ofereix 7 tonalitats diferents en una sola vesant. La baixada, de 37km és adrenalínica. Trigo uns 46 minuts en recorre-la. Im-presionant.

La veritat és que estem molt a gust en aquest indret. Però demà el grup es separa. Amb en Sergi anirem fins La Quiaca per creuar cap a Bolivia. Allí magafarem el tren que s´alça cap a l´altiplà fins a restar als 4000m metres. En 20 hores, i ja cap al Diumenge 21 d´Agost, arribarem a la mítica Uyuni, una de les regions més àrides del mon: allà s´hi troba el Salar més gran de la terra.

Penso que amb tots aquests dies en aquestes alçades, realitzant ascencions, en bus, o bici, a una certa altura, estic fent una bona aclimatació per dirigir-me amb bones condicions cap a la Cordillera Real. Friso per arribar-hi.
He contactat amb un noi mexicà, l´Higinio, per fer alpinisme allà. Potser encarem la cara est del Huyna Potosi per coneixe´ns... després, si tenim sort, qui sap... moltes muntanyes, moltes rutes,... una cordillera ben trempada per disfrutar de les 2-3 setmanes que emn resten.

Una abraçada companys.

2 comments:

Anonymous said...

The Zotob worm blame game
While it doesn't take much to get pro- and anti-Microsoft camps throwing online jabs at one another, the friction was only fueled this week by a worm attacking the Windows 2000 operating system .
Hey I think I'll bookmark your blog.

Check out my site mans health as well if you are interested in mans health

Anonymous said...

Really enjoyed your comments. I have Best Hypnosis Site site I think you might enjoy.