Friday, August 19, 2005

Travessant els Andes

Vall que ens porta al poble d´Iruya
Ja fa dies que estem a la petita localitat de Tilcara, a 2400m i 100km al nord de la capital de provincia: San Salvador de Jujuy.

El Dijous d´Agost vem muntar un viatge en grup a la Vall de Huamauaca. Preciosa Puna andina per sobre dels 3000m, on el cel blau es trenca sobtadament a l´aridesa de les muntanyes riques en minerals. El recorregut ens portà a Iruya, una població perduda enmig d´una quebrada declarada patrimoni de la Unesco fa 3 anys. Els paisatges són bucòlics: 6 o 7 colors en una mateixa muntanya, descensos dels colls de 4000m fins a les Yungas, la selva,...

Les muntanyes amb tots els seus colors

La població autòctona té molts trets físics semblants a la veina Bolivia. També masteguen coca tot el dia... algu del grup també hi ha recorregut per sanar el mal de cap que aquests dies es nota.

Avui hem participat d´una expèriència màgica i molt divertida: hem visitat un salar a 3500m, l´hem recorregut en bicicleta i després hem realizat un bon descens en bici dels 4170m del coll fins als 2400m de la població de Pumamarca. És allí on es troba el Cerro de los 7 colores. Muntanya que ens ofereix 7 tonalitats diferents en una sola vesant. La baixada, de 37km és adrenalínica. Trigo uns 46 minuts en recorre-la. Im-presionant.

La veritat és que estem molt a gust en aquest indret. Però demà el grup es separa. Amb en Sergi anirem fins La Quiaca per creuar cap a Bolivia. Allí magafarem el tren que s´alça cap a l´altiplà fins a restar als 4000m metres. En 20 hores, i ja cap al Diumenge 21 d´Agost, arribarem a la mítica Uyuni, una de les regions més àrides del mon: allà s´hi troba el Salar més gran de la terra.

Penso que amb tots aquests dies en aquestes alçades, realitzant ascencions, en bus, o bici, a una certa altura, estic fent una bona aclimatació per dirigir-me amb bones condicions cap a la Cordillera Real. Friso per arribar-hi.
He contactat amb un noi mexicà, l´Higinio, per fer alpinisme allà. Potser encarem la cara est del Huyna Potosi per coneixe´ns... després, si tenim sort, qui sap... moltes muntanyes, moltes rutes,... una cordillera ben trempada per disfrutar de les 2-3 setmanes que emn resten.

Una abraçada companys.

11 comments:

ESCALAR said...

be, espero que aquet noi mexica i tu tingueu una bona entessa, i espero quan arrivis que m'ho expliquis i m'ensenyis les fotos, ja que llegint les teves explicacions encara m'estas fent agafar mes ganes de marxar a ARGENTINA. Un petonet. Laia

ESCALAR said...

be, espero que aquet noi mexica i tu tingueu una bona entessa, i espero quan arrivis que m'ho expliquis i m'ensenyis les fotos, ja que llegint les teves explicacions encara m'estas fent agafar mes ganes de marxar a ARGENTINA. Un petonet. Laia

Anonymous said...

The Zotob worm blame game
While it doesn't take much to get pro- and anti-Microsoft camps throwing online jabs at one another, the friction was only fueled this week by a worm attacking the Windows 2000 operating system .
Hey I think I'll bookmark your blog.

Check out my site mans health as well if you are interested in mans health

Anonymous said...

Bipolar Patty Duke launches blog to help others with disorder
The actress who won an Oscar for her portrayal of blind and deaf girl Helen Keller now wants to help people with mental illnesses.
Greetings, just blog surfing and saw you! Interested, go visit my vitality similar site. Maybe you like?

Anonymous said...

You have a knack for
writing. I read about 20
blogs a day, and skim about
30 more, so I mean it! We
can all use improvement, but
you certainly are better than
most I've read.

I'm going to be starting a blog
soon, about keyword seo tag
(I know, it sounds strange!) but
if you don't mind, I might drop
you a line just to get a little advice.
Ok?

Thanks kindly.

One Crazy Blog Addict...!
Dave

Anonymous said...

It was a pleasure visiting your Blog. It's nice .
If you haven't seen this, take a look at cartoon animals
Much info about cartoon animals

Anonymous said...

I'm not easily impressed with many Blogs but yours does a great job.

I also have a blog at http://thersc.blogspot.com/
and a web site that may be of interest to you.

Please check it out at: http://www.hypnotherapy-training.info .

Anonymous said...

Singing the Blog Electric: Podcast Your Way to Stardom
Please enter my order and I'll get 2 Risk-Free Issues of PC World plus 15 Instant Free Power Guides and Bonus Windows Tips CD-ROM. If I like PC World, I'll get 18 more issues for only $20. If not, I'll write ...
Wonderful...you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a prayer journal blog. It pretty much covers prayer journal related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Anonymous said...

Hey you have nice blog! How would your life change if your yearly income became your monthly income? LQQK what my mom found a few weeks ago and now she is so happy she stopped nagging on me. This home based business opportunity is so amazing!

Anonymous said...

The essence of a blog can be many things. You have certainly captured at least one of them. It will be interesting to see how your blog evolves over time.

The nascar 2006 site.

Best Hypnosis Site said...

Really enjoyed your comments. I have Best Hypnosis Site site I think you might enjoy.