Sunday, January 11, 2015

Espadelles, MARGALEF: calor de gener

Després d'uns dies de Nadal i Reis de molta gent per les zones més concorregudes arriba un primer cap de setmana de gener tranquil. Així doncs decidim dirigir-nos a Les Espadelles de Margalef.



Aquest sector amaga algunes vies 5 estrelles que cal tastar. Els últims anys s'han acabat d'obrir els darrers centenars de metres de roca que restaven a l'espera de ser explorats. N'han sortit noves extensions i coves, amb recorreguts d'uns 20 metres i força resistents. Hi ha bons racons amb vies de 6è grau, i d'altres amb vies més exigents de 7è i 8è grau. La gran majoria rutes de bona o molt bona qualitat.


Cova del Cavall dreta

Ahir, un cop arribats al pàrquing d'Espadelles (amb menys cotxes del què és habitual), enfilem el camí cap a La Cova del Cavall i Espadelles Extensió. Al primer sector la Georgina hi encadena un 6a del qual no en sabem el nom. En el mateix tram de roca hi ha una desena de sisens molt bons! Vies curtes però resistents. Forats, no sempre profunds, que et posen les piles en pocs moviments... Després del 6a també hi prova un 6b de fisura amb pas final força difícil.


Georgina encadenant un 6a de la Cova del Cavall

Un cop escalfats els motors ens movem uns metres més a la dreta, a Espadelles Extensió, on coincidim amb uns bons coneguts, en Carles, en Ton i la Rut Casas. Han estat prèviament a la part central d'Espadelles, on en Ton provava una exigent "Supernani" 7c+. A L'Extensió la Rut vol provar el seu projecte "El Ladrón de Orquídeas" 8a. El darrer dia ja va caure anant a la R.


Dia de sol i caloreta a Espadelles a ple gener!

Quan arribem la Rut fa l'intent definitiu. Comença molt sòlida els primers i exigents metres de la ruta. Supera sense gaire dificultat el tram més a bloc i es planta al repòs. Se la veu molt tranquil·la, progressant amb fluïdesa. Segueix amunt, supera els metres més resistents, i just anant a la reunió, un peu mal situat la tira enrere i cau... la sorpresa és nostra, doncs ja donàvem per fet l'encadenament... Té la via a tocar. Ànims Rut, que aquesta sortirà ben aviat!!

Imatges del 8a "El ladrón de Orquídeas":









L'Aleix, després d'un intent parcial al "Ladrón..." munta una via a l'esquerra, de nom "Jodo co pues" 7b. Al primer intent recorda els passos; especialment un peu de sortida de la 5ena cinta que el darrer dia, al no veure'l, el va tirar enrere. Després de muntar-la i del corresponent descans, l'encadena. Es tracta d'una excel·lent via de típica resistència sobre bona presa. La Rut també l'encadena després d'un darrer intent, ja més cansada, al 8a

Imatges del 7b "Jodo co pues":










Acabem el dia provant un 7b+, en Ton, i la "Supernani" la Rut i l'Aleix. 


Un gran dia d'escalada amb bona companyia. Dia de sol i caloreta, poca gent i vies molt bones.


No comments: