Saturday, May 17, 2014

Pont de maig 2014 x Prades: Georgina 7a!!

Després d'uns dies de recuperació tornem a Prades amb moltes granes d'escalar!

Els dies 1 i 2 escalem a "casa", a Vilanova de Prades... no hi ha res com escalar sense haver de moure el cotxe; i a 5 minuts de la caravana! 
5min d'aproximació als sectors! Vilanova de Prades

El dia 1 de maig anem al sector El Curull, a la paret llarga de Vilanova de Prades; allí la Georgina encadena sense gaires entrebancs L'esperó i desaparació 6a+ a vista. L'Aleix monta Toxic, via que encadena la Georgina al flaix!! Un bon 6b+ amb pas de bloc a l'entrada. Després ell prova diverses vegades Infames 7c; es tracta d'una via amb dues parts ben diferents: una secció a bloc de 5 xapes amb regletes petites i algun bidit + un final fàcil amb bona presa; uns 25m de via. Entre intent i intent coneixem una colla de Sòria; molt macos!


Entrada a Infames 7c


El dia 2 de maig anem al Curull a primera hora perquè l'Aleix torni a provar la Infames. Fa un parell d'intents i la deixa... millors sensacions les d'ahir, amb el fred del vespre... Decidim anar al ja clàssic sector del Niu de l'Àliga. Allà la Georgina hi té el seu projecte de 7è grau, Atropina 7a! L'Aleix la monta i la Georgina li fa un intent de reconeixement; bones sensacions! Molta més força en regletes d'entrada...

Seguim al Niu de l'Àliga amb bona companyia, doncs els amics de Sòria també es posen les botes amb els setens del sector. Ha arribat el moment de la Georgina! Amb les cintes ja posades es decideix a fer-li un bon intent: supera el primer pas a bloc, reposa al tram del mig, segueix amunt cap al pas clau del bidit invertit, el supera... es dirigeix a la R amb regal final i... encadene!! Acaba de fer el seu tercer 7a a casa nostra (4t, comptant el seu primer a Franken el 2012); el primer de la primavera! Bones sensacions prèvies a l'estiu-Franken.

L'Aleix intenta a vista un 7a+/b que no surt. El desmonta i per acabar el dia repeteix la Mouvements 7b+; via que també proven els amics de Sòria.

El dia 3 fem una bona caminada matinal pel Montsant. Unes 2h30`, 11km. La ruta la fem desde la Morera del Montsant: d'allí cap al Grau del Carrasclet, on hi ha algun pas de via ferrada, i endins fins al Toll de l'Ou, on bevem una mica d'aigua; tornada a La Morera pel Grau de l'Agnet.


Grau del Carrasclet

El mateix dia 3 a la tarda l'Aleix puja a veure els amics sorians que estan intentant la Mouvements del Niu de l'Àliga. Després d'escalfar amb Atropina, s'imagina una variant d'entrada a la via que proven els de Sòria; la variant entra per Parteinaires 7c (1r bolt), segueix per Ak47 7c+ (2n i 3r bolt); i surt per Mouvements. Es tracta d'una combinació de vies que també sortirà 7b/+, com la Mouvements. La bateja amb el nom de Més mouvements . Aquest pany de paret és una canya. Llàstima que la roca es trenca una mica en algun punt del bombo d'entrada. Un dels dos sorians, per la seva banda, encadena Mouvements.


No comments: