Friday, June 26, 2009

Millora el temps. Ara Mururaju

Portem 3 dies a Huaraz esperant que millori el temps. Ahir varem tornar a pujar a Hatu Machai a fer escalada esportiva: espectacular i bon temps en aquella zona.

Ja hem entrat en contacte amb la comunitat de catalans escaladors. La gent es fot uns tutes molt bèsties: vivac per aclimatar a Ishinca, Alpamayo sense portejadors, etc. Nosaltres anem més tranquis i hem buscat una via amb poca aproximació, poca alçada i dificultat tècnica. Vaja, que som els frikis d'aquí (com fer esportiva jajajaja).

Avui ja ens dirigim cap al Mururaju, un cim de 5650m situat aprop del Patoruri, sobre Cátac. Aquest matí aproximarem al base (3h) i demà volem escalar la via "Ice Fingers" (MD/60-80º, 600m) que aquest any encara no s'ha fet i hem de veure si està en condicions. La via té una baixada per la ruta normal del cim, fet que ens ha decidit per anar-hi. Aquí, la majoria de vies tècniques en gel tenen baixades en una sèrie de més de 10 ràpels sobre abalakovs i estques, així que aquesta opció és de les més segures.

Tornarem demà passat nit, ja que hem de dormir una nit més al CB per esperar l'únic bus que passa per aquella regió (poc freqüentada) a les 12pm.

Cap a Dilluns actualitzaré de nou.

No comments: