Tuesday, July 26, 2005

Passió per l´escalada

Ja fa anys que practico amb devoció l´escalada... primer fou una manera de preparar-me tècnicament per fer front a les sortides a muntanya cada cop més freqüents en aquells inicis. Més tard, ha acabat essent una passió que m´ha aportat molts bons moments i grans amistats.
Vaig començar amb un curs a l´Agrupació Científico Excursionista de Mataró. Cap a l´any 1996. I d´aleshores ençà que no he deixat de trepar per muntanyes, parets i roques. Gaudint al màxim de les excel.lents escoles d´escalada que hi ha repartides per tot el pais. Montserrat, Pedraforca, Terradets, Prades,... totes les parets ancestrals de la geografia m´han deixat ben captivat ;)
Aquesta primavera 2005 ha resultat especialment profitosa a nivell "roquer" . Amb el fanatisme escaladoresc a flor de bíceps, he sortit gairebé cada cap de setmana per alguns dels més bells racons d´escalada: Sadernes (a l´alta Garrotxa), Montgrony (talaia del poble de Gombren, Ripollès), Mont Ral i Siurana (al cor de les muntanyes de Prades),... Augmentant així la dificultat de les vies escalades, fins a pujar el meu propi límit pel que fa a la dificultat de les rutes escollides.
L´escalada esportiva és la modalitat que més he practicat aquest darrers temps: rutes molt ben equipades (cada assegurança-parabolt-"claus ancorats a la paret" pot agüantar més d´1 tonelada de pes), de poca longitud (màxim 30 metres), i màxima dificultat (aquí cadascú ha de buscar els seus propis límits).
Per anar recollint les vies encadenades (pujades sense agafar-me a cap mosquetó ni estri artificial), he anat penjant les diferents sortides al portal de 8a.nu . On anotes la via amb la dificultat, la data, la zona,... interessant per motivar-te un xic més.
Des d´aquí animo a tothom amb un cert interès pels esports i especialment pels d´outdoor (practicats al medi natural) a provar l´escalada!!
Algunes de les webs més interessants sobre el tema són: Desnivel, Caranorte i 8a.nu. També us recomano: tinkpor, Piri i Plafó del Piri.

No comments: